Reviews

Crossing Borders to New Life
Marlo Kysik
Baylor Progress, November 2009, p. 5Award carries poetic justice
Eric Nicholson
The UTD Mercury, Vol. XXIX, No.1, January, 12, 2009, pp. 1&4

Neighbors in the community
Janet Vance
Neighbors: Dallas Morning News Publication, March 24, 2007, p. 16

Honor has deep meaning
Brent Flynn
The Dallas Morning News, August 18, 2005 Page: 1S Section: Richardson Zone: DALLAS
Edition: SECOND

Student Wins Golden Pen Award
Linda Blasnik
The Brookhaven Courier, Vol. 22, No. 9, March 1, 2000, p. 3

Gjekë Marinaj mes kufijve të baladës “Kuajt” dhe eposit
Intervistë me Gjëkë Marinaj
Dhurata Hamzai
Tema, 6 Qershor, 2006, p. 20

Poezia Kosovare, aq dinamike, aq interesante, aq e ndjeshme;
cilësore sa çdo poezi e vendeve të tjera të botës.

Intervistë me Gjekë Marinaj
Mirjeta Selimi
Illyria, No. 1613, 16 ë 18 Janar, 2007, p. 34
Zëri, 13 Janar, 2007, p. 16

Te poezia kam gjetur ndihmë
Intervistë me Gjekë Marinaj
Shefqet Dibrani
Bota Sot, 17 Dhjetor 2003, p. 21

Ajo që kisha ndjerë për Kosovën ka në vetvete diëka të shenjtë
Intervistë me Gjekë Marinaj
Bota Sot, 13 Qershor 2008, p. 18

Shpirtërisht unë ja vendlindja
Intervistë me Gjekë Marinaj
Tema, 27 Dhjetor, 2008, p. 28

Logosi i fjalës poetike
Ndue Ukaj
Illyria, No. 1740, 18 ë 21 Prill, 2008, p. 37

Personalitetet e politikës, artit dhe sportit në intervistimin e Gjekë Marinajt
Editors
Illyria, No. 1285, 21-23, Tetor, 2003, p. 24

Ana Tjetër e Pasqyrës
The editors
Bota Sot, 9 Nëntor, 2003, p. 19

31 Personalitete nga bota dhe Shqipëria, të intervistuar nga Gjekë Marinaj
Arben ëokaj
Illyria, No. 1297, 2 ë 4 Dhjetor, 2003, p. 31

Marinaj: Kosova ka qenë, është dhe do të mbetet pjesë e poezisë sime
Minire Berisha
Epoka e re, 27 Maj, 2008, p. 20

Poezi mbi të cilën dominon elementi filozofik
Ragip Sylaj
Zëri, 27 Maj, 2008, p. 26

Shkolla Amerikane e një poezie Shqipe
Arben Veselaj
Lajm, 27 Maj 2008, p. 23

Logosi i fjalës poetike
Ndue Ukaj
Drita, 27 Prill, 2008, p. 3

Poeti që pësoi nga Kuajt
Shefqet Dibrani
Spektri, 56, 2004?

Poezia e Marinajt, poezi e koncepteve, nocioneve dhe ideve
Mikel Gojani
Bota Sot, 27 Maj, 2008, p. 25

“Lutje në ditën e tetë të javës” sjell Marinaj në Kosovë
A. Sylaj
Koha Ditore, 27 Maj, 2008, p. 27

Poezia si fletë Bible e Gjekë Marinaj
Dhurata Hamzai
Tema, 22 Maj, 2008, pp. 20 ë 21

Formula e dritës në një vëllim poetik
Anton ëefa
Illyria, No. 1065, 21 ë 23 Gusht, 2001, p. 33

Kuajt që e çuan në Amerikë Gjekë Marinën
Redaksia
Malësia, No 18, Shtator 2000, p. 6

Zëri i poetit Gjekë Marinaj nga Infiniti në kupë të qiellit
Luigj Çekaj
Illyria, No. 991, 28 ë 30 nëntor, 2000

Gjekë Marinaj Ambasador i kulturës shqiptare në ShBA
Sokol Pepushaj
Malësia, Vol. IV. No. 37, Nëntor, 2000, p. 6

Efekte të kontrasteve poetike
Ilir Seci
Illyria, No. 1261, 25 ë 28 korrik, 2003, p. 25

Gjekë Marinaj, poeti që kapërceu atlantikun me ëKuajë
Dashnor Kaloëi
Gazeta Shqiptare, 10 Tetor, 2000, pp. 12 -13

Nga mos më ik largë deri në “Infinit”
Kolec Traboini
Dielli, January ë September, 2001, p. 22

Infinitet poetike të Gjekë Marinajt
Bujar Salihu
Fakti, 11 Maj 2002, p. 13

Komunikimi poetik mbi jetën
Mikel Gojani
Bota Sot, 12 Shkurt, 2003, p. 18

Simbolika e Kalit
Shefqet Dibrani
Zeri, 14 Gusht, 2001, p. 14

Vetëdija materialiste e një poeti
Agron Tufa
Albania, 26 Janar, 2001, p. 10

E veëanta e poezisë së Gjekë Marinajt
Mujë Buëpapaj
RD, 29 Korrik, 2008, p. 21

Gjekë Marinaj është shembull natyral i poetit tokësor
Shefqet Dibrani
Bota Sot, 18 Nentor, 2007, p. 18

Kur Poeti Gjekë Marinaj përkthen potin Rainer Schulte
Skifter Këlliëi
Illyria, No. 1541, 28 Prill ë 1 Maj, 2006

Marinaj, poeti që në 1990 kaloi telat me gjemba me ëKuajtë
Dashnor Kaloëi
Shqip, 26 Maj, 2006, p. 18

Poezia e sotme Amerikane në përkthimin e Gjekë Marinaj
Redaksia
Koha Jonë, 6 Qershor, 2006, p. 21

Sfidat e intelektualit
Shefqet Dibrani
Bota Sot, 16 Dhjetor, 2003, p. 23

Përkthehen Vargjet e Amerikanit që donte të vizitonte Shqipërinë:
Redaksia
Ballkan, 2 qershor, 2006, p. 18

Poeti dhe fjala e tij poetike
Tom Paloka
Trojet Tona, Korrik ë Gusht, 1996, p. 33

I ndodhur përpara dyerve të hapura të burgut të diktaturës
Kolec Traboini
Zëri, 27, 28 & 29 Nëntor, 2003, p. 31

E veçanta e poezisë së Gjekë Marinajt
Mujë Buëpapaj
Tema, 21 Dhjetor, 2008, p. 22

QNK i jep çmimi “Pjetër Arbnori”, poetit dhe përkthyesit Gjekë Marinaj
Halil Rama
RD (Rilindja Democratike), 25 Dhjetor, 2008, p. 12

Gjekë Marinajt i akordohet çmimi “Pjetër Arbnori”
Redaksia
Tema, 21 Dhjetor, 2008, p. 23

QNK nderon me çmimin “Pjetër Arbnori” poetin Gjekë Marinaj
Redaksia
Sot, 25 Nëntor, 2008, p. 21

Dita e tetë e javës: Gjekë Marinaj flet fuqishëm në Amerikë
Mujë Buçpapaj
Albania, 21 Dhjetor, 2008, p. 21

Award carries poetic justice
Eric Nicholson
The UTD Mercury, Vol. XXIX, No.1, January, 12, 2009, pp. 1&4

QNK i jep ëmimin ëPjetër Arbërorië, poetit dhe përkthyesit Gjekë Marinaj
Halil Rama
RD (Rilindja Democratike), 25 Dhjetor, 2008, p. 12

E veçanta e poezisë së Gjekë Marinajt
Mujë Buçpapaj
Tema, 21 Dhjetor, 2008, p. 22

Gjekë Marinajt i akordohet ëmimi ëPjetër Arbnorië
Redaksia
Tema, 21 Dhjetor, 2008, p. 23

QNK nderon me çmimin “Pjetër Arbnori” poetin Gjekë Marinaj
Redaksia
Sot, 25 Nëntor, 2008, p. 21

Dita e tetë e javës: Gjekë Marinaj flet fuqishëm në Amerikë
Mujë Buëpapaj
Albania, 21 Dhjetor, 2008, p. 21

I ndodhur përpara dyerve të hapura të burgut të diktaturës
Kolec Traboini
Zëri, 27, 28 & 29 Nëntor, 2003, p. 31

A poetic Pearl in the Albanian Literature
In Albanian
By Shefqet Dibrani
Tema, IX, No. 2740, August 11, 2009. pp.12-13

The poetic lyrics of Gjekë Marinaj
In Albanian
Mikel Gojani
Shqip, V, No.? June 30, 2009. p. 28

Gjurmë që lëndojnë plagë shpirtërore
Gjekë Marinaj
Albanian Herald, July 1993, p. 15

QNK nderon me çmimin “Pjetër Arbnori” poetin Gjekë Marinaj
Redaksia
Sot, 25 Nëntor, 2008, p. 21