Buy your copy today!
Ora e Paqes
See the entire list of books
BOOK RELEASE
05.20.11
08.26.11


  New Books
Marinaj, Turner - Sung Across the Shoulder
Gjek� Marinaj, Frederick Turner - Sung Across the Shoulder
Frederick Turner - Vendi i pazbuluar
Frederick Turner - Vendi i pazbuluar
Pre� Zogaj - Occurrence on Earth
Pre� Zogaj - Occurrence on Earth
  Books by Gjek� Marinaj
Gjek� Marinaj - Protonizmi...
Gjek� Marinaj - Protonizmi: Nga teoria n� praktik�
Nacional, Tiran� 2011
Gjek� Marinaj - Lutje...
Gjek� Marinaj - Lutje n� dit�n e tet� t� jav�s
Faik Konica, Prishtin�, 2008
Gjek� Marinaj - Ca gj�ra... sekret
Gjek� Marinaj - Ca gj�ra nuk mund t� mbeten sekret
Adriatic Press, New York, 2007
Gjek� Marinaj - Infinit
Gjek� Marinaj - Infinit
M. P, Dallas, Frankfurt, Tiran�, 2000
Gjek� Marinaj - Ana tjet�r e pasqyr�s
Gjek� Marinaj - Ana tjet�r e pasqyr�s
M. P, Dallas, Frankfurt, Tiran�, 2003
Gjek� Marinaj - Mos m� ik larg
Gjek� Marinaj - Mos m� ik larg
Sh.B. L. s� Shkrimtar�ve, Tiran�, 1995
Reviews
 
Crossing Borders to New Life
Marlo Kysik
Baylor Progress, November 2009, p. 5
Award carries poetic justice
Eric Nicholson
The UTD Mercury, Vol. XXIX, No.1, January, 12, 2009, pp. 1&4
Neighbors in the community
Janet Vance
Neighbors: Dallas Morning News Publication, March 24, 2007, p. 16
Honor has deep meaning
Brent Flynn
The Dallas Morning News, August 18, 2005 Page: 1S Section: Richardson Zone: DALLAS
Edition: SECOND
Student Wins Golden Pen Award
Linda Blasnik
The Brookhaven Courier, Vol. 22, No. 9, March 1, 2000, p. 3
Gjek� Marinaj mes kufijve t� balad�s �Kuajt� dhe eposit
Intervist� me Gj�k� Marinaj
Dhurata Hamzai
Tema, 6 Qershor, 2006, p. 20
Poezia Kosovare, aq dinamike, aq interesante, aq e ndjeshme; cil�sore sa �do poezi e vendeve t� tjera t� bot�s.
Intervist� me Gjek� Marinaj
Mirjeta Selimi
Illyria, No. 1613, 16 � 18 Janar, 2007, p. 34
Z�ri, 13 Janar, 2007, p. 16
Te poezia kam gjetur ndihm�
Intervist� me Gjek� Marinaj
Shefqet Dibrani
Bota Sot, 17 Dhjetor 2003, p. 21
Ajo q� kisha ndjer� p�r Kosov�n ka n� vetvete di�ka t� shenjt�
Intervist� me Gjek� Marinaj
Bota Sot, 13 Qershor 2008, p. 18
Shpirt�risht un� ja vendlindja
Intervist� me Gjek� Marinaj
Tema, 27 Dhjetor, 2008, p. 28

Logosi i fjal�s poetike
Ndue Ukaj
Illyria, No. 1740, 18 � 21 Prill, 2008, p. 37
Personalitetet e politik�s, artit dhe sportit n� intervistimin e Gjek� Marinajt
Editors
Illyria, No. 1285, 21-23, Tetor, 2003, p. 24
Ana Tjet�r e Pasqyr�s
The editors
Bota Sot, 9 N�ntor, 2003, p. 19
31 Personalitete nga bota dhe Shqip�ria, t� intervistuar nga Gjek� Marinaj
Arben �okaj
Illyria, No. 1297, 2 � 4 Dhjetor, 2003, p. 31
Marinaj: Kosova ka qen�, �sht� dhe do t� mbetet pjes� e poezis� sime
Minire Berisha
Epoka e re, 27 Maj, 2008, p. 20
Poezi mbi t� cil�n dominon elementi filozofik
Ragip Sylaj
Z�ri, 27 Maj, 2008, p. 26
Shkolla Amerikane e nj� poezie Shqipe
Arben Veselaj
Lajm, 27 Maj 2008, p. 23
Logosi i fjal�s poetike
Ndue Ukaj
Drita, 27 Prill, 2008, p. 3
Poeti q� p�soi nga Kuajt
Shefqet Dibrani
Spektri, 56, 2004?
Poezia e Marinajt, poezi e koncepteve, nocioneve dhe ideve
Mikel Gojani
Bota Sot, 27 Maj, 2008, p. 25
�Lutje n� dit�n e tet� t� jav�s� sjell Marinaj n� Kosov�
A. Sylaj
Koha Ditore, 27 Maj, 2008, p. 27
Poezia si flet� Bible e Gjek� Marinaj
Dhurata Hamzai
Tema, 22 Maj, 2008, pp. 20 � 21
Formula e drit�s n� nj� v�llim poetik
Anton �efa
Illyria, No. 1065, 21 � 23 Gusht, 2001, p. 33
Kuajt q� e �uan n� Amerik� Gjek� Marin�n
Redaksia
Mal�sia, No 18, Shtator 2000, p. 6
Z�ri i poetit Gjek� Marinaj nga Infiniti n� kup� t� qiellit
Luigj �ekaj
Illyria, No. 991, 28 � 30 n�ntor, 2000
Gjek� Marinaj Ambasador i kultur�s shqiptare n� ShBA
Sokol Pepushaj
Mal�sia, Vol. IV. No. 37, N�ntor, 2000, p. 6
Efekte t� kontrasteve poetike
Ilir Seci
Illyria, No. 1261, 25 � 28 korrik, 2003, p. 25
Gjek� Marinaj, poeti q� kap�rceu atlantikun me �Kuaj�
Dashnor Kalo�i
Gazeta Shqiptare, 10 Tetor, 2000, pp. 12 -13
�Nga mos m� ik larg� deri n� �Infinit�
Kolec Traboini
Dielli, January � September, 2001, p. 22
Infinitet poetike t� Gjek� Marinajt
Bujar Salihu
Fakti, 11 Maj 2002, p. 13
Komunikimi poetik mbi jet�n
Mikel Gojani
Bota Sot, 12 Shkurt, 2003, p. 18
Simbolika e Kalit
Shefqet Dibrani
Zeri, 14 Gusht, 2001, p. 14
Vet�dija materialiste e nj� poeti
Agron Tufa
Albania, 26 Janar, 2001, p. 10
E ve�anta e poezis� s� Gjek� Marinajt
Muj� Bu�papaj
RD, 29 Korrik, 2008, p. 21
Gjek� Marinaj �sht� shembull natyral i poetit tok�sor
Shefqet Dibrani
Bota Sot, 18 Nentor, 2007, p. 18
Kur Poeti Gjek� Marinaj p�rkthen potin Rainer Schulte
Skifter K�lli�i
Illyria, No. 1541, 28 Prill � 1 Maj, 2006
Marinaj, poeti q� n� 1990 kaloi telat me gjemba me �Kuajt�
Dashnor Kalo�i
Shqip, 26 Maj, 2006, p. 18
Poezia e sotme Amerikane n� p�rkthimin e Gjek� Marinaj
Redaksia
Koha Jon�, 6 Qershor, 2006, p. 21
Sfidat e intelektualit
Shefqet Dibrani
Bota Sot, 16 Dhjetor, 2003, p. 23
P�rkthehen Vargjet e Amerikanit q� donte t� vizitonte Shqip�rin�:
Redaksia
Ballkan, 2 qershor, 2006, p. 18
Poeti dhe fjala e tij poetike
Tom Paloka
Trojet Tona, Korrik � Gusht, 1996, p. 33
I ndodhur p�rpara dyerve t� hapura t� burgut t� diktatur�s
Kolec Traboini
Z�ri, 27, 28 & 29 N�ntor, 2003, p. 31
E ve�anta e poezis� s� Gjek� Marinajt
Muj� Bu�papaj
Tema, 21 Dhjetor, 2008, p. 22
QNK i jep �mimin �Pjet�r Arb�rori�, poetit dhe p�rkthyesit Gjek� Marinaj
Halil Rama
RD (Rilindja Democratike), 25 Dhjetor, 2008, p. 12
Gjek� Marinajt i akordohet �mimi �Pjet�r Arbnori�
Redaksia
Tema, 21 Dhjetor, 2008, p. 23
QNK nderon me �mimin �Pjet�r Arbnori� poetin Gjek� Marinaj
Redaksia
Sot, 25 N�ntor, 2008, p. 21
Dita e tet� e jav�s: Gjek� Marinaj flet fuqish�m n� Amerik�
Muj� Bu�papaj
Albania, 21 Dhjetor, 2008, p. 21
Award carries poetic justice
Eric Nicholson
The UTD Mercury, Vol. XXIX, No.1, January, 12, 2009, pp. 1&4
QNK i jep �mimin �Pjet�r Arb�rori�, poetit dhe p�rkthyesit Gjek� Marinaj
Halil Rama
RD (Rilindja Democratike), 25 Dhjetor, 2008, p. 12
E ve�anta e poezis� s� Gjek� Marinajt
Muj� Bu�papaj
Tema, 21 Dhjetor, 2008, p. 22
Gjek� Marinajt i akordohet �mimi �Pjet�r Arbnori�
Redaksia
Tema, 21 Dhjetor, 2008, p. 23
QNK nderon me �mimin �Pjet�r Arbnori� poetin Gjek� Marinaj
Redaksia
Sot, 25 N�ntor, 2008, p. 21
Dita e tet� e jav�s: Gjek� Marinaj flet fuqish�m n� Amerik�
Muj� Bu�papaj
Albania, 21 Dhjetor, 2008, p. 21
I ndodhur p�rpara dyerve t� hapura t� burgut t� diktatur�s
Kolec Traboini
Z�ri, 27, 28 & 29 N�ntor, 2003, p. 31
A poetic Pearl in the Albanian Literature
In Albanian
By Shefqet Dibrani
Tema, IX, No. 2740, August 11, 2009. pp.12-13
The poetic lyrics of Gjek� Marinaj
In Albanian
Mikel Gojani
Shqip, V, No.? June 30, 2009. p. 28
Gjurm� q� l�ndojn� plag� shpirt�rore
Gjek� Marinaj
Albanian Herald, July 1993, p. 15
QNK nderon me �mimin �Pjet�r Arbnori� poetin Gjek� Marinaj
Redaksia
Sot, 25 N�ntor, 2008, p. 21